Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne babeczki
Kroki postępowania
Ciasto podzielić na osiem części i rozwałkować na placki.
Ciasto przełożyć do foremek, wyrównać brzegi. Piec w temp. 190 stopni przez 8 minut i wyjąć.
![Krok 1 - Pikantne babeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-pikantne-babeczki1-2.jpg)
![Krok 2 - Pikantne babeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-pikantne-babeczki2-2.jpg)
![Krok 3 - Pikantne babeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-pikantne-babeczki3-2.jpg)
![Krok 4 - Pikantne babeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-pikantne-babeczki4-2.jpg)
![Krok 5 - Pikantne babeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-pikantne-babeczki5-2.jpg)
![Krok 6 - Pikantne babeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-pikantne-babeczki6-2.jpg)
mąka | 30 dag |
woda | 4 łyżki |
margaryna | 1/2 kostki |
sól | 1/2 łyżeczki |
cebula | 2 sztuki |
oregano | 1,5 łyżki |
szynka wieprzowa | 30 dag |
jajko | 3 sztuki |
sos sojowy | do smaku |
śmietana | 250 ml |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | do smaku |
papryka czerwona | 1 sztuka |
żółty ser starty | 15 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: