Przepis i sposób przygotowania na: Rolada smietankowa z brzoskwiniowym oczkiem
Białka oddzielamy od zółtek i ubijamy na sztywno ze szczypta soli. Żółtka ucieramy z cukrami ,dodajemy do białek i mieszamy.Nastepnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wykładamy na natłuszczoną i posypaną bułka tartą blachę.Pieczemy ok 10 minut w 170 st.Ciepłe ciasto przykrywamy ściereczką,zwijamy w roladę.
Masa śmietankowa : Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie,studzimy.Śmietaną ubijamy na sztywno,dodajemy cukier i zelatynę,miksujemy. Przygotowanie: Na rozłozona rolade nakładamy łyżką dzem brzoskwiniowy wzdłuż całej długości biszkoptu.Na reszcie biszkoptu rozprowadzamy masę.Deliatnie zwijamy roladę.Okręcamy folią aluminiową.Wstawiamy do lodówki do całkowitego steżenia. Gotową olade oprószamy cukrem pudrem.Ja dodkowo oprószyłam ją takze posypką zieloną waflową.Smacznego:)