Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z grillowaną piersią z kurczaka
2.Połączyć ze sobą wszystkie składniki sosu winegret. Schłodzić.
3.Do marynaty włożyć mięso (jeśli piersi są bardzo grube, można je
przekroić poziomo na 2 części) i obtoczyć je dokładnie. Włożyć do
lodówki na około 2 godziny. Piersi ułożyć na rozgrzanym grillu (lub na
patelni grillowej) i grillować po kilka minut z każdej strony.Odstawić
do wystygnięcia,następnie pokroić w paski.
4.Pomidorki,rzodkiewkę pokroić w plastry.Suszone pomidory w paski. Do miski włożyć mix sałat,dodać pomidorki,rzodkiewkę,suszone pomidory,oliwki i delikatnie wymieszać.Wyłożyć na talerz (talerze),położyć pierś z
kurczaka. Przed podaniem polać sosem winegret.