Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno na makowym spodzie
Kroki postępowania
![Krok 1 - Sernik na zimno na makowym spodzie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-sernik-na-zimno-na-makowym-spodzie1-2.jpg)
![Krok 2 - Sernik na zimno na makowym spodzie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-sernik-na-zimno-na-makowym-spodzie2-2.jpg)
![Krok 3 - Sernik na zimno na makowym spodzie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-sernik-na-zimno-na-makowym-spodzie3-2.jpg)
![Krok 4 - Sernik na zimno na makowym spodzie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-sernik-na-zimno-na-makowym-spodzie4-2.jpg)
![Krok 5 - Sernik na zimno na makowym spodzie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-sernik-na-zimno-na-makowym-spodzie5-2.jpg)
jajko | 3 szt |
cukier | 0,5 szkl |
mak | 3 łyż |
mąka | 5 łyż |
mąka ziemniaczana | 1 łyżeczka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
galaretka wiśniowa | 1 opakowanie |
serek homogenizowany | 600 |
śmietana 18 proc | 250 ml |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 6 łyżeczek |
laska wanilii | 1 sztuka |
czekolada | 100 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: