Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 główki
cebule 2 sztuki
jabłko winne 2 sztuki
olej rzepakowy 1 łyżka z czosnkiem i bazylią
ocet 1 łyżka
cukier
sól i pieprz

Porada

Może stanowić dodatek do dania głównego lub domowego fast-fooda.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę umyć, osuszyć, poszatkować.
Zasolić, wymieszać, odstawić na min 2 godz do lodówki.

Cebulę obrać, posiekać drobno.

Obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Składniki surówki wymieszać razem doprawiając octem , cukrem i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak