Przepis i sposób przygotowania na: " Złoty sernik dyniowy - na zimno "
Kroki postępowania
Wrzucamy do garnka, podlewamy 2 łyżkami wody i gotujemy do miękkości.
Studzimy.
Dodajemy cukier.
Miksujemy blenderem na gładki mus.
Ok. 150 g musu odkładamy do innego naczynia i wciskamy do niego sok z cytryny.
Mieszamy.
Zostawiamy musy do ostygnięcia.
W 50 ml wrzątku rozpuszczamy 10 g żelatyny.
Studzimy.
Wlewamy do musu z cytryną.
Mus wylewamy na zastygniętą masę serową.
Chłodzimy kilka godzin w lodówce.
Zajadamy ze smakiem!
W 100 ml wrzątku rozpuszczamy dokładnie 30 g żelatyny.
Studzimy.
Wlewamy powoli do masy serowo - dyniowej ciągle miksując blenderem.
Wylewamy do tortownicy (24cm).
Wstawiamy do zamrażarki , by stężało.