Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa z kapustą i brokułem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusty białej (najlepiej młodej) 500 g
brokułów 300 g
marchewka 1 szt
czerwona papryka 1 szt
posiekany szczypiorek
kostka rosołowa drobiowa 2 szt
masła 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kapustą i brokułem

Kostkę rosołową rozpuścić w około 1,5 l gorącej wody.Warzywa
oczyścić,kapustę pokroić na małe kawałki,brokuł podzielić na
różyczki,marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach,paprykę pokroić
w kostkę. Wrzucić do bulionu,dodać masło i gotować do miękkości
warzyw. Doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem zupę posypać
szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak