Przepis i sposób przygotowania na: Ajwar
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ajwar foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ajwar5-2.jpg)
![Krok 2 - Ajwar foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ajwar6-2.jpg)
![Krok 3 - Ajwar foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ajwar7-2.jpg)
![Krok 4 - Ajwar foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ajwar8-2.jpg)
![Krok 5 - Ajwar foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ajwar9-2.jpg)
![Krok 6 - Ajwar foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ajwar10-2.jpg)
bakłażan | 4 sztuki |
koncentrat pomidorowy | 4 łyżki |
papryka czerwona | 4 kg |
cebula | 100 dkg |
czosnek ząbki | 8 |
papryczka chili | 1 sztuka |
czubrica czerwona | 2 łyżeczki |
olej | 8 łyżek |
sól | 2 łyżeczki |
Papryka słodka mielona Prymat | 2 łyżeczki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
ocet winny | 2 łyżki |
cukier | 1 do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: