Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Amarantuski z kokosem i jabłkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 100 g
czekolada gorzka 100 g
śmietana 30% 1/4 szklanki
amarantus ekspandowany 1 szklanka
wiórki kokosowe 1/2 szklanki
jabłka suszone 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Amarantuski z kokosem i jabłkami

W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy śmietanę 30% i czekoladę połamaną na kawałki. Gdy czekolada się roztopi zdejmujemy z ognia i wsypujemy amarantus, wiórki kokosowe oraz kostki jabłkowe. Mieszamy. Formujemy ciasteczka za pomocą foremek do wykrawania ( foremkę umieszczam na papierze do pieczenia, do foremki wkładam masę, mocno dociskając, a następnie podnosimy foremkę, a ciastko zostaje na papierze do pieczenia). Uformowane ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KuchniaMagdaLeny 19.11.2016 00:39
Dziękuję :)
benka 16.11.2016 18:44
Super pomysł
Aleksandra/Olcia 16.11.2016 15:28
śliczne i smakowite misie
jan_mag 16.11.2016 10:46
Fajny pomysł
KORAL 16.11.2016 09:29
Bardzo ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak