Przepis i sposób przygotowania na: Amarantusowe jerzyki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Amarantusowe jerzyki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/amarantusowe-jerzyki1-2.jpg)
![Krok 2 - Amarantusowe jerzyki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/amarantusowe-jerzyki2-2.jpg)
![Krok 3 - Amarantusowe jerzyki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/amarantusowe-jerzyki3-2.jpg)
![Krok 4 - Amarantusowe jerzyki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/amarantusowe-jerzyki4-2.jpg)
![Krok 5 - Amarantusowe jerzyki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/amarantusowe-jerzyki5-2.jpg)
![Krok 6 - Amarantusowe jerzyki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/amarantusowe-jerzyki6-2.jpg)
![Krok 7 - Amarantusowe jerzyki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/amarantusowe-jerzyki7-2.jpg)
drodże, | 50 g |
mleko | 5 łyżek |
amarantus ekspandowany | 120 g |
mąka razowa | 140 g |
cukier puder | 40 g |
masło | 1/2 kostki |
cukier wniliowy | 1 łyżka |
jajko | 2 szt |
rodzynki | 100 g |
żurawina suszona | 100 g |
czekolada mleczna | 100 g |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: