Przepis i sposób przygotowania na: Amarantusowe kotleciki z kurczakiem w sosie pieczarkowo - koperkowym
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Cebule kroimy w kostkę i szklimy je na oleju rzepakowym. Przekładamy do miseczki.
![Krok 1 - Amarantusowe kotleciki z kurczakiem w sosie pieczarkowo - koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/amarantusowe-kotleciki-z-kurczakiem-w-sosie-pieczarkowo-koperkowym1-2.jpg)
* Pieczarki smażymy na patelni, na której wcześniej szkliliśmy cebule.
Pieczarki odkładamy do naczynia i studzimy.
![Krok 2 - Amarantusowe kotleciki z kurczakiem w sosie pieczarkowo - koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/amarantusowe-kotleciki-z-kurczakiem-w-sosie-pieczarkowo-koperkowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Amarantusowe kotleciki z kurczakiem w sosie pieczarkowo - koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/amarantusowe-kotleciki-z-kurczakiem-w-sosie-pieczarkowo-koperkowym3-2.jpg)
- 4 łyżkami zeszklonej cebulki,
- 2 łyżkami podsmażonych pieczarek,
- 2 ząbkami czosnku,
- oraz amarantusem namoczonym w mleku.
![Krok 4 - Amarantusowe kotleciki z kurczakiem w sosie pieczarkowo - koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/amarantusowe-kotleciki-z-kurczakiem-w-sosie-pieczarkowo-koperkowym4-2.jpg)
![Krok 5 - Amarantusowe kotleciki z kurczakiem w sosie pieczarkowo - koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/amarantusowe-kotleciki-z-kurczakiem-w-sosie-pieczarkowo-koperkowym5-2.jpg)
* w wersji bezglutenowej polecam mąkę gryczaną
![Krok 6 - Amarantusowe kotleciki z kurczakiem w sosie pieczarkowo - koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/amarantusowe-kotleciki-z-kurczakiem-w-sosie-pieczarkowo-koperkowym6-2.jpg)
![Krok 7 - Amarantusowe kotleciki z kurczakiem w sosie pieczarkowo - koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/amarantusowe-kotleciki-z-kurczakiem-w-sosie-pieczarkowo-koperkowym7-2.jpg)
![Krok 8 - Amarantusowe kotleciki z kurczakiem w sosie pieczarkowo - koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/amarantusowe-kotleciki-z-kurczakiem-w-sosie-pieczarkowo-koperkowym8-2.jpg)
Do zmiksowanej masy dodajemy posiekany drobno świeży koperek i zagotowujemy.
* w razie konieczności sos doprawiamy solą morską
Na koniec do powstałego sosu ponownie wkładamy kotleciki i gotowe!
Życzę smacznego! :)
![Krok 9 - Amarantusowe kotleciki z kurczakiem w sosie pieczarkowo - koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/amarantusowe-kotleciki-z-kurczakiem-w-sosie-pieczarkowo-koperkowym9-2.jpg)