Przepis i sposób przygotowania na: Aniołeczek
Kroki postępowania
Jajka ucieramy z cukrem
Jajka miksujemy z cukrem.Dodajemy mąkę i smietanę i dokładnie mieszamy.
Chłodzimy w lodówce najlepiej całą noc.
Ciasto: | |
mąka pszenna | 1/2 kg |
jajko | 2 |
margaryna | 125 g |
śmietana osiemnaście proc | 1/2 szklanki |
amoniak | 1 łyżeczka |
cukier | 1/2 szklanka |
Krem: | |
jajko | 3 |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
cukier kryształ | 1 szklanka |
margaryna | 250 g |
mleko | 750 ml |
śmietana osiemnaście proc | 1 szklanka |
kakao granulowane |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: