Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczna orzechówka
Kroki postępowania
Do pracy z orzechami polecam silikonowe rękawiczki (chyba że lubicie mieć przez kilka dni brązowe, „brudne” dłonie ;)).
![Krok 1 - Aromatyczna orzechówka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/aromatyczna-orzechowka1-2.jpg)
![Krok 2 - Aromatyczna orzechówka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/aromatyczna-orzechowka2-2.jpg)
Po tygodniu przygotowujemy syrop z 250ml wody i 150g cukru. Syrop studzimy i dodajemy laskę cynamonu, ziarna czarnego pieprzu i anyż gwieździsty.
![Krok 3 - Aromatyczna orzechówka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/aromatyczna-orzechowka3-2.jpg)
Po tym czasie filtrujemy i rozlewamy do butelek. Zasadniczo orzechówkę można już spożywać ale polecam nieco się wstrzymać i dać jej się dobrze przegryźć. Im dłużej leżakuje tym aromaty lepiej się połączą.
![Krok 4 - Aromatyczna orzechówka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/aromatyczna-orzechowka4-2.jpg)