Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

asaurówka z kapusty czerwonej i węgierek

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona
30 dag
węgierki świerze lub suszone
10 sz
olej
2-3 łyżki
musztarda łagodna
1 łyżeczka
sok z cytryny lub kwasek cytry
do smaku
cukier
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
jabłko kwaśne
kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: asaurówka z kapusty czerwonej i węgierek

Kapustę oraz obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych otworach. Świerze śliwki pokroić w cienkie słupki, suszone wcześniej kilka godzin moczyć a następnie osuszyć, usunąć pestki a miązsz pokroić w paski. Rozdrobione produkty skropić sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym, doprawić do smaku solą i cukrem. Polać sosem przygotowanym z musztardy i oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 25.05.2011 05:18
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak