Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szybkie śniadania na ciepło - inspiracje i przepisy

Szybkie śniadania na ciepło - inspiracje i przepisy

Czy szybkie śniadanie musi oznaczać kanapkę zjedzoną w biegu? Czy płatki z mlekiem, nawet niepodgrzanym? Absolutnie nie! Wystarczy zainspirować się tymi przepisami i stworzyć szybkie śniadanie - i to na ciepło! 

Nie trzeba poświęcać dużo czasu, brudzić wielu naczyń czy posiadać kilkudziesięciu składników. Sprawa jest prosta – szybkie śniadanie na ciepło raz! 

Co zjeść na ciepło na śniadanie, jeśli nam się spieszy? 

Zacznijmy od bardzo prostych sposobów na to, aby rano do naszych brzuchów trafiło wartościowe, ciepłe danie. Nie będzie wielkim odkryciem, że szybkim śniadaniem na ciepło jest jajecznica, jajka na miękko, omlet czy jajka sadzone. Ogólnie, jajka to bardzo wdzięczny śniadaniowy produkt. Może wydawać się to oklepane i monotonne, ale wszystko można odmienić ciekawymi przyprawami i połączeniami składników. Koniecznie spróbujcie Przyprawy do jajek Prymat! Kompozycja, która wzbogaci każde śniadanie na ciepło z jajkami. 

Śniadanie na ciepło na słodko - co przygotować na szybko? 

Szybką propozycją śniadania na ciepło na słodko jest przede wszystkim owsianka! Tutaj najszybciej przygotujemy płatki owsiane błyskawiczne, które wystarczy zalać wodą lub mlekiem. Można też postawić na płatki owsiane górskie, ale wtedy wymagane jest ugotowanie owsianki. Co dodać do takiego śniadania? Ulubione owoce, masło orzechowe, orzechy – wszystko, co tylko lubicie! Ale jeśli chcecie uzyskać najszybsze śniadanie na ciepło, a przy tym pełne smaku – postawcie na Przyprawę do owsianki Prymat! Wystarczy jej szczypta, płatki owsiane i mleko lub woda – kilka chwil, a śniadanie na ciepło gotowe.  

przyprawa do owsianki

Co jeszcze można zjeść na śniadanie na ciepło? 

Choć mamy już pomysły na kilka dni tygodnia, to wciąż nie koniec. Na szybkie, ciepłe śniadania polecają się także zapiekanki i tosty! Szczególnie te przygotowywane w opiekaczu lub tosterze, ponieważ są najszybciej gotowe. Połączeń smakowych jest tu wiele – polecamy przygotować wcześniej pieczarki podsmażone na patelni z cebulką i ulubionymi przyprawami - można przechowywać je w lodówce przez kilka dni i dodawać do tostów czy zapiekanek!  

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak