Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki makowo-orzechowe
Kroki postępowania
Jajka zmiksować z olejem i mlekiem , przelać do suchych składników , dosypać cukier i dokładmie wymieszać łyżką.
![Krok 1 - Babeczki makowo-orzechowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-makowo-orzechowe1-2.jpg)
Wylewać masę do 3/4 wysokości.
![Krok 2 - Babeczki makowo-orzechowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-makowo-orzechowe2-2.jpg)
![Krok 3 - Babeczki makowo-orzechowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-makowo-orzechowe3-2.jpg)
![Krok 4 - Babeczki makowo-orzechowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-makowo-orzechowe4-2.jpg)
mąka pszenna | 220 g |
budyń | 45g nugat z czekoladą |
mak | 30 g suchy mielony |
cukier | 25 g |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
jajko | 2 |
olej rzepakowy | 100 ml |
mleko 2% | 225 ml |
orzechy włoskie | ok.20 sztuk |
wiórki kokosowe | do podsypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: