Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Babeczki orzechowe

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 15 dkg
margaryna 25 dkg
jajko 4 szt
cukier 4 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka pszenna 30 dkg
woda gazowana 1/2 szkl
rodzynki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki orzechowe

Kroki postępowania

1
Orzechy mielimy ale nie całkiem drobno.
Krok 1 - Babeczki orzechowe foto
2
Do miski dajemy miękką margarynę i cukier wanikiowy ubijamy mikserem dodajemy jajka pojedynczo na zmianę z cukrem.
Krok 2 - Babeczki orzechowe foto
3
Do miseczki dajemy rodzynki mieszamy z łyżką mąki dodajemy jeszcze 2 łyżki płatków czekoladowych.
Krok 3 - Babeczki orzechowe foto
4
Masę dobrze ubijamy.Do masy dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia mieszamy.
Krok 4 - Babeczki orzechowe foto
5
Do wymieszanej masy dodajemy orzechy trochę zostawiamy do posypania,wlewamy wodę mieszamy.
Krok 5 - Babeczki orzechowe foto
6
Foremki smarujemy tłuszczem posypujemy bułką tartą nakładamy ciasto.
Krok 6 - Babeczki orzechowe foto
7
Foremki wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy około 40-45 minut.Babeczki smarujemy polewą czekolodową i posypujemy pozostałymi orzechami.

POLECAM!!!!

Krok 7 - Babeczki orzechowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.04.2015 00:25
Ale smaczne.
Bernadeta1 06.02.2015 11:33
Jak zawsze bardzo smaczne słodkości
Margo1 02.02.2015 13:33
Wszystko co z orzechami związane to uwielbiam
kloruś 02.02.2015 09:32
wyglądają bardzo apetycznie!
gosia56 02.02.2015 09:25
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
Róża1 01.02.2015 22:16
fajny pomysł !!! poproszę o jedną :-).
aisoglam 01.02.2015 22:16
Pychoteczka :)
pajbek 01.02.2015 18:38
Pyszne ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak