Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki waniliowe z francuskim ciastem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Babeczki waniliowe z francuskim ciastem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-waniliowe-z-francuskim-ciastem2-2.jpg)
![Krok 2 - Babeczki waniliowe z francuskim ciastem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-waniliowe-z-francuskim-ciastem3-2.jpg)
![Krok 3 - Babeczki waniliowe z francuskim ciastem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-waniliowe-z-francuskim-ciastem4-2.jpg)
Wlać łżzką masę waniliową do wylepionych tartaletek(tak na 3/4 wysokości).
![Krok 4 - Babeczki waniliowe z francuskim ciastem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-waniliowe-z-francuskim-ciastem5-2.jpg)
Gotowe polać polewą.
![Krok 5 - Babeczki waniliowe z francuskim ciastem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-waniliowe-z-francuskim-ciastem1-2.jpg)
![Krok 6 - Babeczki waniliowe z francuskim ciastem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-waniliowe-z-francuskim-ciastem0-2.jpg)
ciasto francuskie | 1 opakowanie |
cukier | 125 g |
mąka | 18 g |
mleko | 250 ml |
wanilia | 1 laska |
żółtko jajek | 1 |
jajko | 1 |
sól | szczypta |
sok z cytryny | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: