Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z kremem gruszkowym pod delikatną pianką
Kroki postępowania
![Krok 1 - Babeczki z kremem gruszkowym pod delikatną pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-z-kremem-gruszkowym-pod-delikatna-pianka0-2.jpg)
Miskę umieszczamy nad garnkiem z gotująca się wodą, podgrzewamy, od czasu do czasu mieszając, aż krem zgęstnieje.
![Krok 2 - Babeczki z kremem gruszkowym pod delikatną pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-z-kremem-gruszkowym-pod-delikatna-pianka1-2.jpg)
Krem można przygotować dzień wcześniej i przechować w lodówce.
![Krok 3 - Babeczki z kremem gruszkowym pod delikatną pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-z-kremem-gruszkowym-pod-delikatna-pianka2-2.jpg)
Czekoladę i masło topimy w kąpieli wodnej, mieszamy z rozdrobnionymi biszkoptami.
Taka masą wykładamy foremki do muffinek. Schładzamy ok 30 min.
![Krok 4 - Babeczki z kremem gruszkowym pod delikatną pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-z-kremem-gruszkowym-pod-delikatna-pianka3-2.jpg)
Do zimnego mleka dodajemy bita śmietanę w proszku, całość ubijamy.
Żelatynę hartujemy łyżką ubitej śmietany i dodajemy do reszty, cały czas miksując aby nie powstały grudki.
Na schłodzone spody nakładmy krem gruszkowy, na krem kładziemy łyżką piankę.
Całość schładzamy min 2h (najlepiej całą noc).
![Krok 5 - Babeczki z kremem gruszkowym pod delikatną pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-z-kremem-gruszkowym-pod-delikatna-pianka4-2.jpg)