Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z mięsem , jajkiem i oliwkami
Kroki postępowania
Do zmielonego mięsa dodajemy suszony rozmaryn , posiekane listki lubczyku i selera , oraz płatki owsiane namoczone w letnim mleku.
![Krok 1 - Babeczki z mięsem , jajkiem i oliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-z-miesem-jajkiem-i-oliwkami1-2.jpg)
![Krok 2 - Babeczki z mięsem , jajkiem i oliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-z-miesem-jajkiem-i-oliwkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Babeczki z mięsem , jajkiem i oliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-z-miesem-jajkiem-i-oliwkami3-2.jpg)
W pozostałych 12 babeczkach w mięsie robimy wgłębienie i wkładamy tam cząstki jaj. Można też użyć małych marynowanych pieczarek.
Babeczki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy ok.25-30 minut.
Jeśli macie dobry piekarnik to możecie piec w 190-200 C przez ok. 20-25 minut.
Najlepiej smakują ciepłe.
![Krok 4 - Babeczki z mięsem , jajkiem i oliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-z-miesem-jajkiem-i-oliwkami4-2.jpg)