Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z pomarańczowo-różaną nutką
Kroki postępowania
![Krok 1 - Babeczki z pomarańczowo-różaną nutką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-z-pomaranczoworozana-nutka1-2.jpg)
![Krok 2 - Babeczki z pomarańczowo-różaną nutką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-z-pomaranczoworozana-nutka2-2.jpg)
![Krok 3 - Babeczki z pomarańczowo-różaną nutką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-z-pomaranczoworozana-nutka3-2.jpg)
![Krok 4 - Babeczki z pomarańczowo-różaną nutką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-z-pomaranczoworozana-nutka0-2.jpg)
mąka tortowa | 35 dag |
margaryna | 20 dag |
żółtka z gotowanych jajek | 5 szt |
cukier puder | 15 dag |
otarta skórka z pomarańczy | 1 łyżeczka |
śmietana gęsta | 1 łyżka |
galaretka truskawkowa | 1 szt |
marmolada wieloowocowa | 1 szkl |
Krem: | |
margaryna | 20 dag |
cukier kryształ | 2 łyżki |
jajko | 2 szt |
cukier waniliowy | 2 łyżeczki |
likier Advocat | 1/2 szt |
czekolada deserowa | 10 dag |
barwnik spożywczy | |
jajko | 1 szt |
konfitura | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: