Przepis i sposób przygotowania na: Babka cytrynowa
Kroki postępowania
Jajka ubić z cukrem i śmietaną na gładką masę.
![Krok 1 - Babka cytrynowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-cytrynowa6-2.jpg)
![Krok 2 - Babka cytrynowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-cytrynowa7-2.jpg)
![Krok 3 - Babka cytrynowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-cytrynowa8-2.jpg)
![Krok 4 - Babka cytrynowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-cytrynowa9-2.jpg)
![Krok 5 - Babka cytrynowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-cytrynowa10-2.jpg)
jajko | 5 szt. |
cukier puder | 10 dag |
śmietana kremówka | 1/2 szklanki |
drożdże świeże | 3 dag |
mleko | 1/4 szklanki |
mąka pszenna | 40 dag |
masło | 1/2 kostki |
cytryna | 1 szt |
tłuszcz do formy | |
Bułka tarta klasyczna Prymat | do formy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: