Przepis i sposób przygotowania na: Babka cytrynowa w polewie na oleju i cukrze brzozowym
Kroki postępowania
Miksujemy białka ze szczyptą soli.
Miksujemy żółtka z ksylitolem na puch
![Krok 1 - Babka cytrynowa w polewie na oleju i cukrze brzozowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-cytrynowa-w-polewie-na-oleju-i-cukrze-brzozowym1-2.jpg)
Dodajemy olej ( rzepakowy ma neutralny smak, a przy tym zawiera wiele cennych dla zdrowia kwasów tłuszczowych) i teraz mieszamy już tylko łyżką.
Formę do babki okrągłą z rowkami smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą.
![Krok 2 - Babka cytrynowa w polewie na oleju i cukrze brzozowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-cytrynowa-w-polewie-na-oleju-i-cukrze-brzozowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Babka cytrynowa w polewie na oleju i cukrze brzozowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-cytrynowa-w-polewie-na-oleju-i-cukrze-brzozowym3-2.jpg)
Na koniec łyżką lub widelcem wygładzamy ciasto
![Krok 4 - Babka cytrynowa w polewie na oleju i cukrze brzozowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-cytrynowa-w-polewie-na-oleju-i-cukrze-brzozowym4-2.jpg)
Do garnuszka wlewamy wodę i wkładamy miseczkę z czekoladą i mlekiem ( rozpuszczamy w kąpieli wodnej ).
Ostudzoną babkę polewamy czekoladą i dekorujemy gwiazdkami żółtymi
![Krok 5 - Babka cytrynowa w polewie na oleju i cukrze brzozowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-cytrynowa-w-polewie-na-oleju-i-cukrze-brzozowym5-2.jpg)