Przepis i sposób przygotowania na: Babka gotowana
Kroki postępowania
Ubijamy osobno żółtka z ksylitolem na puch.
Rozpuszczamy margarynę w mikrofali i zostawiamy do ostudzenia.
Przesiewamy obydwie mąki z proszkiem do pieczenia i dodajemy do ubitych żółtek na przemian z rozpuszczoną ostudzoną margaryną.
![Krok 1 - Babka gotowana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-gotowana13-2.jpg)
![Krok 2 - Babka gotowana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-gotowana14-2.jpg)
Wlewamy ciasto do formy.
![Krok 3 - Babka gotowana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-gotowana15-2.jpg)
Zalewamy woda garnek i wstawiamy formę z ciastem ( ma być zakryta forma 3/4 )
Gotujemy 1.1/2 godziny od chwili zagotowania wody .
Przykryłam jeszcze pokrywką aby zbytnio nie uciekała temp.
Po ugotowaniu wyjmuje babkę i zostawiam do ostygnięcia.
Dopiero po ostudzeniu wyjmuje z formy.
![Krok 4 - Babka gotowana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-gotowana16-2.jpg)
Ciepłą polewą mleczną polewam babkę.
![Krok 5 - Babka gotowana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-gotowana17-2.jpg)
![Krok 6 - Babka gotowana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-gotowana18-2.jpg)