Przepis i sposób przygotowania na: Babka makowo-piaskowa
Kroki postępowania
Margarynę przełożyć do miski i ucierać, stopniowo dodając jajka, cukier i mąki.
![Krok 1 - Babka makowo-piaskowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-makowo-piaskowa1-2.jpg)
![Krok 2 - Babka makowo-piaskowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-makowo-piaskowa2-2.jpg)
![Krok 3 - Babka makowo-piaskowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-makowo-piaskowa3-2.jpg)
![Krok 4 - Babka makowo-piaskowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-makowo-piaskowa4-2.jpg)
Ostudzoną babkę posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.
![Krok 5 - Babka makowo-piaskowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-makowo-piaskowa5-2.jpg)
mąka pszenna | 1 szklanka |
mąka ziemniaczana | 1 szklanka |
cukier | 1 szklanka |
mak | 1 szklanka ( suchy) |
jajko | 4 sztuki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
margaryna | 250 g |
mleko | 1/3 szklanki |
aromat migdałowy |
woda | odrobina |
cukier puder | |
aromat waniliowy | kilka kropel |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: