Przepis i sposób przygotowania na: Babka marmurkowa
Kroki postępowania
Kakao rozprowadzić we wrzącej wodzie uzyskując gładką masę.
Miękkie masło ucierać z cukrem pudrem, aż będzie puszyste. Stale ucierając wbijać po kolei jajka, które powinny być w temperaturze pokojowej. Na tym etapie masa może wydawać się na zważoną, ale nie należy się tym przejmować.
![Krok 1 - Babka marmurkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-marmurkowa1-2.jpg)
![Krok 2 - Babka marmurkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-marmurkowa2-2.jpg)
Ciasto podzielić na dwie części, a do jednej z nich dodać masę kakaową i dokładnie połączyć. Formę na babkę wysmarować masłem i oprószyć mąką. Wykładać ciasto do formy naprzemiennie kolorami. Najpierw wyłożyłam 1/3 ciasta białego, połowę ciasta kakaowego, 2/3 ciasta białego i połowę ciasta kakaowego.
![Krok 3 - Babka marmurkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-marmurkowa3-2.jpg)
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez około 60 minut. Po upieczeniu wyjąć z formy, a kiedy wystygnie polać polewą czekoladową. Smacznego.
![Krok 4 - Babka marmurkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-marmurkowa4-2.jpg)