Przepis i sposób przygotowania na: Babka Owocowa
Następnie, te większe sztuki, poprzekrawaj na połowę.
Kulki winogrona poprzekrawaj na pół.
Galaretki rozrób w osobnych naczyniach, ale w nieco mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu.
Odstaw, aby trochę stężały.
Przygotuj formę do babki.
Na spód wlej truskawkową galaretkę i ułóż na niej w równych odstępach truskawki.
Odstaw do stężenia.
Następnie wlej galaretkę agrestową. Odstaw do stężenia. Na to wylej galaretkę truskawkową, a gdy stężeje ułóż na niej winogrona.
Owoce zalej galaretką agrestową, a następnie ułóż na niej truskawki i znowu zalej galaretką w innym kolorze.
Czynność powtarzaj aż do wyczerpania składników.
Aby wyjąć "babkę" należy formę polać wrzątkiem i natychmiast przełożyć ja na talerz.
Podawać najlepiej od razu po wyjęciu.