Przepis i sposób przygotowania na: Babka piaskowa pachnąca wanilią
Kroki postępowania
![Krok 1 - Babka piaskowa pachnąca wanilią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-piaskowa-pachnaca-wanilia1-2.jpg)
![Krok 2 - Babka piaskowa pachnąca wanilią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-piaskowa-pachnaca-wanilia2-2.jpg)
![Krok 3 - Babka piaskowa pachnąca wanilią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-piaskowa-pachnaca-wanilia3-2.jpg)
![Krok 4 - Babka piaskowa pachnąca wanilią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-piaskowa-pachnaca-wanilia4-2.jpg)
![Krok 5 - Babka piaskowa pachnąca wanilią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-piaskowa-pachnaca-wanilia5-2.jpg)
mąka pszenna | 500 g |
cukier puder | 1 i 1/2 szklanki |
masło | 1/2 kostki |
oliwa | 2 łyżki |
jajko | 2 szt |
budyń waniliowy | 2 szt |
mleko 3,2% | 1 szklanka |
śmietana 12% | 1 szklanka |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
tłuszcz do formy | |
Bułka tarta klasyczna Prymat | do formy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: