Przepis i sposób przygotowania na: Babka pomarańczowa
Kroki postępowania
Pomarańczkę dokładnie myjemy, ścieramy skórkę i wyciskamy sok.
![Krok 1 - Babka pomarańczowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-pomaranczowa46-2.jpg)
![Krok 2 - Babka pomarańczowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-pomaranczowa45-2.jpg)
![Krok 3 - Babka pomarańczowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-pomaranczowa44-2.jpg)
![Krok 4 - Babka pomarańczowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-pomaranczowa43-2.jpg)
![Krok 5 - Babka pomarańczowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-pomaranczowa42-2.jpg)
![Krok 6 - Babka pomarańczowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-pomaranczowa41-2.jpg)
![Krok 7 - Babka pomarańczowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-pomaranczowa40-2.jpg)
![Krok 8 - Babka pomarańczowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-pomaranczowa39-2.jpg)
mąka pszenna | 1 szklanka+ 2 łyżki |
mąka ziemniaczana | 1/2 szklanki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
margaryna | 200 g |
cukier puder | 1/2 szklanki |
pomarańcza | 1 sztuka |
jajko | 4 sztuki |
sól | 1 szczypta |
biała czekolada | 100 g |
mleko | 3 łyżki |
barwniki spożywcze | |
cukrowa posypka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: