Przepis i sposób przygotowania na: Babka śmietankowa
Kroki postępowania
![Krok 1 - Babka śmietankowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-smietankowa1-2.jpg)
![Krok 2 - Babka śmietankowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-smietankowa2-2.jpg)
![Krok 3 - Babka śmietankowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-smietankowa3-2.jpg)
![Krok 4 - Babka śmietankowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-smietankowa4-2.jpg)
Ja dodatkowo dodałam 2 łyżki płatków czekoladowych.
![Krok 5 - Babka śmietankowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-smietankowa5-2.jpg)
Formę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy około 60 minut.
![Krok 6 - Babka śmietankowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-smietankowa6-2.jpg)
Zimną babkę dekorujemy dowolnie
POLECAM !!!
![Krok 7 - Babka śmietankowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-smietankowa7-2.jpg)
jajko | 5 szt |
mąka pszenna | 17 dkg |
budyń waniliowy | 3 szt |
cukier | 3/4 szkl |
proszek do pieczenia | 1/5 łyżeczki |
śmietana 30% | 250 ml |
polewa czekoladowa |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: