Przepis i sposób przygotowania na: Babka waniliowo rodzynkowa
Kroki postępowania
Białka oddzielić od żółtek.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać rodzynki i wymieszać.
Żółtka wlać do miski, dodać cukier i cukier z wanilią i ubić na puszystą masę.
![Krok 1 - Babka waniliowo rodzynkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-waniliowo-rodzynkowa1-2.jpg)
Następnie dodawać po łyżce mieszanki mącznej i na wolnych obrotach wyrobić ciasto.
W drugim naczyniu ubić pianę z białek z solą i dodać ją do ciasta.
delikatnie wymieszać.
![Krok 2 - Babka waniliowo rodzynkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-waniliowo-rodzynkowa2-2.jpg)
Babkę piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 50-55 minut.
Po upieczeniu wyjąć babkę z formy i wystudzić.
![Krok 3 - Babka waniliowo rodzynkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-waniliowo-rodzynkowa3-2.jpg)
Gotową polewą polać babkę a na koniec posypać ja skórką pomarańczową i motylkami.
![Krok 4 - Babka waniliowo rodzynkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-waniliowo-rodzynkowa0-2.jpg)