Przepis i sposób przygotowania na: Babka wiedeńska z rodzynkami
Kroki postępowania
Drożdże rozmieszać z ciepłym mlekiem i przygotować rozczyn. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać masło ze smalcem i nadal ucierając dodać mąkę, rozczyn.
mąka | 30 dag |
cukier | 10 dag |
masło | 5 łyżek |
smalec | 5 łyżek |
jajko | 4 szt |
drożdże | 2 dag |
mleko | 2 łyżki |
cukier waniliowy | 1 szt |
sól | szczypta |
rodzynki | 5 dag |
tłuszcz do formy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: