Przepis i sposób przygotowania na: Babka z daktylami, żurawiną i skórką pomarańczową
Gotową babkę dekorujemy wg uznania np. polewamy lukrem (z cytryny i cukru pudru) oraz posypujemy skórką pomarańczową.
jajko | 5 |
margaryna | 250 g |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
sok z połówki cytryny | dużej |
mąka kukurydziana | 1/2 szklanka |
mąka pszenna | 1/2 szklanka |
żurawina | 3 łyżki |
skórka pomarańczowa | 50 g |
daktyle | 80 g |
cukier trzcinowy | 1 szklanka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: