Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

babka z ryżu

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż
1/5 szklanki
mleko
2 szklanki
margaryna
1 łyżka
jaja
2 sztuki
cukier
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: babka z ryżu

Opłukać ryż, zalać mlekiem, dodać margaryny i ugotować na sypko. Ugotowany ryż wymieszać z przepuszczonym przez maszynkę serem i utartymi z cukrem żółtkami. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać widelcem. Masę wlać do formy z kominkiem i wstawić do piekarnika na pół godziny, do momentu zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szalonamariolka 16.07.2011 23:14
ciekawa sprawa z taką babką
usmiech 18.06.2011 18:13
ciekawe
Kate131 10.05.2011 13:48
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak