Przepis i sposób przygotowania na: Bagietki orkiszowe
Kroki postępowania
Do misy robota wsypać mąkę i sól.
![Krok 1 - Bagietki orkiszowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bagietki-orkiszowe1-2.jpg)
W kubku wymieszać ciepłą wodę z mlekiem. Dodać cukier i drożdże, wymieszać, odstawić na 10 minut.
Wlać do misy, dodać rozpuszczone masło.
![Krok 2 - Bagietki orkiszowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bagietki-orkiszowe2-2.jpg)
Zagnieść jednolite ciasto, odstawić na godzinę do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Następnie wyjąć ciasto na stolnicę, krótko wyrobić.
![Krok 3 - Bagietki orkiszowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bagietki-orkiszowe3-2.jpg)
Podzielić na 4 równe kawałki. Z każdego uformować wałeczek.
![Krok 4 - Bagietki orkiszowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bagietki-orkiszowe4-2.jpg)
![Krok 5 - Bagietki orkiszowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bagietki-orkiszowe5-2.jpg)
Po tym czasie posmarować je jajkiem, posypać siemieniem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 250 stopni, po 5 minutach zmniejszyć do 210 i piec około 15 minut.
![Krok 6 - Bagietki orkiszowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bagietki-orkiszowe6-2.jpg)