Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan marynowany w chermouli.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Bakłażan marynowany w chermouli. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/baklazan-marynowany-w-chermouli.1-2.jpg)
![Krok 2 - Bakłażan marynowany w chermouli. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/baklazan-marynowany-w-chermouli.2-2.jpg)
Osuszyć na papierze kuchennym.
![Krok 3 - Bakłażan marynowany w chermouli. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/baklazan-marynowany-w-chermouli.3-2.jpg)
![Krok 4 - Bakłażan marynowany w chermouli. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/baklazan-marynowany-w-chermouli.4-2.jpg)
![Krok 5 - Bakłażan marynowany w chermouli. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/baklazan-marynowany-w-chermouli.5-2.jpg)
![Krok 6 - Bakłażan marynowany w chermouli. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/baklazan-marynowany-w-chermouli.6-2.jpg)
bakłażan | 1 szt |
sól | |
oliwa |
Kminek mielony Prymat | 1 łyżka |
cynamon Prymat | 1 łyżeczka |
ziele angielskie | 1 łyżeczka |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | 0,25 łyżeczki |
ząbki czosnku | 2 szt |
sok z cytryny | 3 łyżki |
oliwa | 4 łyżki |
natka kolendry | 3 łyżki |
mięta liście | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: