Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec
Kroki postępowania
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec stopniowo dodawać cukier,powoli ubijać. Dodawać pojedynczo żółtka.
Mąke wymieszac z proszkiem do pieczenia, przesiac, delikatnie wmieszac do ciasta. Ciasto przelac do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Piec 180*C ok 25-30 min.
![Krok 1 - Bananowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bananowiec27-2.jpg)
![Krok 2 - Bananowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bananowiec28-2.jpg)
![Krok 3 - Bananowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bananowiec29-2.jpg)
Czekoladę rozpuścic z mlekiem na parze. odstawić do wystygnięcia
![Krok 4 - Bananowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bananowiec30-2.jpg)
![Krok 5 - Bananowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bananowiec31-2.jpg)
schłodzona smietane ubic na sztywno z cukrem. Żelatyne rozpuscic w ok 100 ml mleka i pod koniec ubijania dodac do smietany. Smarujemy ciasto masą, odkładając czesc masy oik 1/3 na górę.
![Krok 6 - Bananowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bananowiec32-2.jpg)
Smacznego :)
![Krok 7 - Bananowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bananowiec33-2.jpg)