Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec bez pieczenia
Kroki postępowania
![Krok 1 - Bananowiec bez pieczenia foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bananowiec-bez-pieczenia1-2.jpg)
Masę wymieszać z ostudzonymi galaretkami cytrynowymi i schłodzić w lodówce.
(Uwaga: Galaretki nie powinny być schłodzone i należy wlewać je bardzo powoli, ponieważ masa może się zważyć. Jeśli jednak tak się stanie to nic strasznego. Całość należy przelać do garnuszka i energicznie mieszając lekko podgrzać - do momentu roztopienia się masła oraz uzyskania jednolitej konsystencji.)
![Krok 2 - Bananowiec bez pieczenia foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bananowiec-bez-pieczenia2-2.jpg)
Na ciastka wylać lekko tężejącą masą bananową i wstawić do lodówki, aby bardziej stężała.
![Krok 3 - Bananowiec bez pieczenia foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bananowiec-bez-pieczenia3-2.jpg)
Ciasto schłodzić w lodówce przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc i opcjonalnie udekorować według uznania.
![Krok 4 - Bananowiec bez pieczenia foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bananowiec-bez-pieczenia4-2.jpg)