Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

barszcz

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
korpus 2 szt.
ziemniaki duże 6 szt.
fasola 1/2 opak.
ziele angielskie 3 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
pieprz kolorowy do smaku
buraki czerwone 1 kg.
koperek wg uznania
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz

Kroki postępowania

1
fasolę namaczamy na noc.
Krok 1 - barszcz foto
2
z korpusów i pory ,gotuję wywar dodając sól, pieprz kolorowy,ziele angielskie i liść laurowy.
Krok 2 - barszcz foto
3
w drugim garnku gotuję fasolę ( do miękkości)
Krok 3 - barszcz foto
4
do wywaru dodaję ziemniaki pokrojone w kostkę ,ugotowaną fasolę
Krok 4 - barszcz foto
5
resztę warzyw ścieram na tarce o grubych oczkach. i dodaję do wywaru .gotuję
Krok 5 - barszcz foto
6
na koniec dodaję buraczki wcześniej ugotowane i starte na tarce , 4 zostawiam w całości i kroję w dużą kostkę i dodaję do zupy. doprawiam solą, pieprzem i zakwaszam octem ( ja na taki garnek dodaję około łyżki octu ) .
Krok 6 - barszcz foto
7
podaję posypany koperkiem
Krok 7 - barszcz foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 28.08.2013 22:10
uwielbiam takie zupy
Ola1984 30.06.2013 21:36
Pyszny barszczyk :) Uwielbiam takie zupy.
Megg 14.04.2013 15:59
pyszny barszczyk :-)
Marta11 14.04.2013 14:57
uwielbiam taki barszcz jeszcze dodaje kapuste
Konczi 14.04.2013 14:56
rzekłabym ze to taki ukraiński barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak