Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały na wędzonce
Kroki postępowania
![Krok 1 - Barszcz biały na wędzonce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-bialy-na-wedzonce7-2.jpg)
Do dużego garnka wkładamy wędzone żeberko, zalewamy litrem wody, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, sól i pieprz i gotujemy 40 minut.
![Krok 2 - Barszcz biały na wędzonce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-bialy-na-wedzonce5-2.jpg)
Po tym czasie dodajemy obgotowany wcześniej boczek (razem z wywarem w którym się gotował) oraz wlewamy zakwas - gotujemy jeszcze 10 minut, po czym dodajemy śmietankę i sporą ilość majeranku, doprawiamy ponownie do smaku solą i pieprzem.
![Krok 3 - Barszcz biały na wędzonce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-bialy-na-wedzonce6-2.jpg)
Tak przygotowany barszcz biały podajemy z ugotowanym na twardo jajkiem i kawałkiem gotowanego mięsa. Smacznego!
![Krok 4 - Barszcz biały na wędzonce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-bialy-na-wedzonce4-2.jpg)