Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony kiszony
Kroki postępowania
![Krok 1 - Barszcz czerwony kiszony foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-czerwony-kiszony1-2.jpg)
![Krok 2 - Barszcz czerwony kiszony foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-czerwony-kiszony2-2.jpg)
Podzielić ilość czosnku na trzy.
![Krok 3 - Barszcz czerwony kiszony foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-czerwony-kiszony3-2.jpg)
![Krok 4 - Barszcz czerwony kiszony foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-czerwony-kiszony4-2.jpg)
![Krok 5 - Barszcz czerwony kiszony foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-czerwony-kiszony5-2.jpg)
Słoiki przykryć przykrywkami i odstawić na 4-5 dni w ciepłe miejsce.
Gdy barszczyk się już zakisi, przechowywać go w lodówce.
![Krok 6 - Barszcz czerwony kiszony foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-czerwony-kiszony6-2.jpg)
buraki czerwone | 1 kg |
woda letnia | 1,5 litra |
czosnek | 6 ząbków |
Liść laurowy suszony Prymat | 6 sztuk |
sól | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: