Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Fasolę zalewamy zimną wodą i odstawiamy na noc do namoczenia. Na drugi dzień gotujemy ją do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem ziela angielskiego i listka laurowego. Cebulę i por kroimy w kostkę, szklimy na maśle, dodajemy rozgnieciony przez praskę czosnek i wszystkie pokrojone w kostkę warzywa. Całość chwilę przesmażamy dla uwolnienia smaku oraz aromatu składników.
![Krok 1 - Barszcz ukraiński foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-ukrainski18-2.jpg)
![Krok 2 - Barszcz ukraiński foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-ukrainski19-2.jpg)
Gotowy barszczyk możemy podać z mięsną "wkładką" w postaci kiełbasy lub pokrojonej wędliny.
Życzę smacznego! :)
![Krok 3 - Barszcz ukraiński foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-ukrainski20-2.jpg)