Przepis i sposób przygotowania na: Batonik kokosowy w kształcie serca
Kroki postępowania
Wlewamy mleko
Do mleka dodajemy proszek ze skórki cytrynowej , mieszamy do rozpuszczenia.
![Krok 1 - Batonik kokosowy w kształcie serca foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/batonik-kokosowy-w-ksztalcie-serca1-2.jpg)
![Krok 2 - Batonik kokosowy w kształcie serca foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/batonik-kokosowy-w-ksztalcie-serca2-2.jpg)
![Krok 3 - Batonik kokosowy w kształcie serca foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/batonik-kokosowy-w-ksztalcie-serca3-2.jpg)
![Krok 4 - Batonik kokosowy w kształcie serca foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/batonik-kokosowy-w-ksztalcie-serca4-2.jpg)
![Krok 5 - Batonik kokosowy w kształcie serca foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/batonik-kokosowy-w-ksztalcie-serca5-2.jpg)
Formę serce smarujemy margaryną i obsypujemy mąką.
Przekładamy najpierw jasne ciasto , dwie część - na wierzch wykładamy ciasto z kakao.
Wstawiamy do piekarnika - środkowa część piekarnika.
Pieczemy w koło 40 minut w 180 stopniach.
![Krok 6 - Batonik kokosowy w kształcie serca foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/batonik-kokosowy-w-ksztalcie-serca6-2.jpg)
Rozpuszczamy czekoladę w rondelku z z mlekiem.
Wsypujemy orzechy - ja kupuje gotowa obrane i posiekane.
Ostudzone ciasto polewamy polewą
Kiedy polewa zastygnie można jeść . Smakuje jak batonik z kokosem i ma taka sama konsystencję.
![Krok 7 - Batonik kokosowy w kształcie serca foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/batonik-kokosowy-w-ksztalcie-serca7-2.jpg)