Przepis i sposób przygotowania na: Bazyliowe pesto z czarnymi oliwkami
Kroki postępowania
Makaron ugotować al dente.
![Krok 1 - Bazyliowe pesto z czarnymi oliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bazyliowe-pesto-z-czarnymi-oliwkami1-2.jpg)
![Krok 2 - Bazyliowe pesto z czarnymi oliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bazyliowe-pesto-z-czarnymi-oliwkami2-2.jpg)
Podawać na ciepło.
![Krok 3 - Bazyliowe pesto z czarnymi oliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bazyliowe-pesto-z-czarnymi-oliwkami3-2.jpg)
bazylia świeża | 6 gałązek |
czosnek ząbki | 2 |
orzechy piniowe | 1 łyżka |
oliwa | 70 ml |
ser żółty | 60 g |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
Pieprz czarny Prymat w młynku | do smaku |
oliwki czarne Smak | 4 łyżki |
makaron świderki | 500 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: