Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa w kawowo-miodowej marynacie
Kroki postępowania
![Krok 1 - Biała kiełbasa w kawowo-miodowej marynacie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biala-kielbasa-w-kawowo-miodowej-marynacie1-2.jpg)
Wymieszać marynatę i zalać nią kiełbaski ( w całości lub przekrojone na pół ).Zostawić na 30 minut.
![Krok 2 - Biała kiełbasa w kawowo-miodowej marynacie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biala-kielbasa-w-kawowo-miodowej-marynacie2-2.jpg)
![Krok 3 - Biała kiełbasa w kawowo-miodowej marynacie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biala-kielbasa-w-kawowo-miodowej-marynacie3-2.jpg)
Dorzucić wyjęte z marynaty rozmaryn i lubczyk.
Dołożyć obok pokrojone na grube plastry ziemniaki i obsmażyć na rumiano.
Podlewać kiełbaski i ziemniaki po 2 łyżki marynaty i dusić odkryte aż odparuje. Dolać następne dwie łyżki marynaty i znów poczekać aż odparuje ( zużyć tak połowę marynaty- reszta do wylania).
Doprawić solą i grubo mielonym pieprzem.
![Krok 4 - Biała kiełbasa w kawowo-miodowej marynacie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biala-kielbasa-w-kawowo-miodowej-marynacie4-2.jpg)