Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bigos

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
mięso wołowe 200 gram
kiełbasa 1/2 kg
cebula 2 sztuki
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna
kapusta 1/2 świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Kroki postępowania

1
Świeżą kapustę poszatkować przelać gorącą wodą
Krok 1 - Bigos foto
2
Kiszoną kapustę chwilę gotować i dodać świeża kapustę
Krok 2 - Bigos foto
3
Cebulę podsmażyć z mięsem i kiełbasą
Krok 3 - Bigos foto
4
Podsmażone mięso dodać do kapusty
Krok 4 - Bigos foto
5
Pod koniec gdy wszystko zmięknie doprawić do smaku
Krok 5 - Bigos foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 06.03.2013 10:39
takie danie zawsze mi smakuje - lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak