Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bigos Zub3r'a

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
kapusta biała 1 kg
kiełbasa podwawelska 1 kg
boczek 1/2 kg
suszone śliwki garść
cebula 1
koncentrat pomidorowy 2 łyż
sól
pieprz
rozmaryn
nasiona jałowca
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz ziarnisty
ziele angielskie
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos Zub3r'a

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną dokładnie płuczemy, a następnie zalewamy wodą i zagotowujemy. Zlewamy pierwszą wodę, ponownie zalewamy wodą i gotujemy.
Krok 1 - Bigos Zub3r'a foto
2
Kapustę białą drobno szatkujemy. Dodajemy do kapusty kiszonej i razem gotujemy, doprawiając przyprawami.
Krok 2 - Bigos Zub3r'a foto
3
Boczek kroimy w kostkę i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu i dodajemy do kapusty.Kiełbasę kroimy w kostkę i obsmażamy. Dodajemy do gotującego się bigosu. Dodajemy suszone grzyby i ciągle gotujemy. Następie dodajemy śliwki. Gotujemy do miękkości.
Krok 3 - Bigos Zub3r'a foto
4
Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy jeśli jest taka potrzeba to doprawiamy do smaku.
Smacznego!
Krok 4 - Bigos Zub3r'a foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.02.2014 00:27
dawno nie robiłam i nabrałam smaku na taki bigosik
RenataZ-et 13.01.2014 21:30
świetnie smakuje
adelajda 15.07.2013 15:09
to dla mojego męża
Joanna23 30.04.2013 16:37
super bigos
Konczi 24.12.2012 05:51
smaczne
kasiaw 24.12.2012 00:35
pomysłowa nazwa a sam bigos super
Monika58 23.12.2012 23:32
pycha :) bardzo ciekawa nazwa ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak