Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt
Kroki postępowania
Białka ubić na sztywno dodać cukier dalej ubijać dodać żółtka,
gdy cukier będzie dobrze rozbity dodać przesianą mąkę i proszek.
piec 25- 30 minut w temperaturze 180 stopni.
![Krok 1 - biszkopt foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt52-2.jpg)
![Krok 2 - biszkopt foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt51-2.jpg)
![Krok 3 - biszkopt foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt50-2.jpg)
mąka tortowa | 2,5 łyżki |
mąka ziemniaczana | 2,5 łyżki |
jaja | 3 sztuki |
cukier | 3/4 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: