Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt bezglutenowy ze śmietaną i truskawkami
Kroki postępowania
Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie dalej ubijając dodajemy ksylitol/cukier. Kolejno olej oraz żółtka. Po dokładnym wymieszaniu wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy łyżką, aby nie stracić puszystości. Ciasto przelewamy na blaszkę wysmarowaną olejem kokosowym/masłem i pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
![Krok 1 - Biszkopt bezglutenowy ze śmietaną i truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-bezglutenowy-ze-smietana-i-truskawkami1-2.jpg)
Ubitą masę nakładamy na schłodzony biszkopt.
Odstawiamy do schłodzenia.
![Krok 2 - Biszkopt bezglutenowy ze śmietaną i truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-bezglutenowy-ze-smietana-i-truskawkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Biszkopt bezglutenowy ze śmietaną i truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-bezglutenowy-ze-smietana-i-truskawkami3-2.jpg)