Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z advocatem i liczi
Kroki postępowania
Białka ubijamy z cukrem, następnie dodajemy po jednym żółtku i olej. Składniki sypkie: obydwie mąki, proszek do pieczenia i kakao oraz sól mieszamy, a potem dodajemy do masy z białek i żółtek.
Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 25-30 minut.
Wystudzony biszkopt przecinamy na 2 części.
![Krok 1 - Biszkopt z advocatem i liczi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-z-advocatem-i-liczi1-2.jpg)
Serek mascarpone miksujemy z masą krówkową i dodajemy advocata. Odstawiamy do lodówki do momentu wystudzenia biszkoptu.
![Krok 2 - Biszkopt z advocatem i liczi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-z-advocatem-i-liczi2-2.jpg)
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i fixem do śmietany.
![Krok 3 - Biszkopt z advocatem i liczi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-z-advocatem-i-liczi3-2.jpg)
Przekrojony biszkopt przekładamy masą advocatową. Na wierzchu układamy odciśnięte połówki owoców liczi a na nie warstwę bitej śmietany, którą posypujemy startą czekoladą.
![Krok 4 - Biszkopt z advocatem i liczi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-z-advocatem-i-liczi4-2.jpg)